De Berg.

In Frankrijk, in dit bijzondere gebied, op de 48-ste breedtegraad - De Sterrenweg -

 bevindt zich De Berg.

 

In 2002 vind ik de plek die ik in 2001 in een sjamanistische droomreis gezien heb en koop deze plek. Ik noem het meteen “De Berg” en begin met het opknappen van de houten hutjes die er staan.

Het is verbazingwekkend wat ik ineens allemaal kan en de enorme energie die ik hier heb om het te doen.

 

Later hoor ik van hen, die daarvoor geleerd hebben, dat De Berg en het plateau een krachtplaats is, vol met Leylijnen, een Leyput en op het plateau een onnoemelijke hoeveelheid van Leylijnen die kruispunten maken, een grit als het ware en dat betekent: “raster waaraan lichten opgehangen zijn.” Deze uitdrukking komt uit de toneelwereld. Als je het figuurlijk leest, voel je wat het betekent. De lichten zijn aanwezig, soms zichtbaar, en op de foto’s helemaal zichtbaar, ook op de negatieven.

 

Sinds kort weet ik, uit een geschiedenisboekje van deze omgeving, wat over de Tempeliers gaat, dat dit bos het eigendom geweest is van de Tempeliers. Hun “Commanderie” staat hier niet ver vandaan.

 

Ik weet nu ook waarom deze breedtegraad de “Sterrenweg” genoemd wordt, dat heeft te maken met de Pré Keltische Kennis die in de kerken is ingebouwd, Heilige Geometrie op die krachtplaatsen van de Pré Kelten, die in de kerk samen met verschillende soorten aardlijnen een ster vormen. De Kennis van de Pré Kelten doorgegeven aan de Kelten, de Druïden, is in die kerken gelegd, voor het nageslacht. Hun Kennis hebben ze hierin “verborgen” zodat het nooit verloren raakt!!!

 

En dan, als klap op de vuurpijl, ligt de sterrenweg ook nog eens op een dubbele gouden lijn, wat een hoog therapeutische waarde heeft. Mijn dank gaat uit naar hen die dit openbaar maken en hun bevindingen met ons willen delen!


De Berg is bebost met dennen, beuken, eiken, notenbomen en vele andere bomen en er is ook een plateau met een eindeloze horizon, waar nu het ezeltje Pepito en het paard Oscar hun weiden hebben!

Op De Berg, tussen de bomen, staan enige houten huisjes, ingericht voor zeer primitief verblijf.


Huisje drie in de zomer van 2002.

Er zijn wandelpaden gemaaid rond de Heilige Grond, waar “mijn huisje” op staat, en het plateau.

Er zijn stukjes bos bijgekocht met ook bijzondere bomen waar je naartoe kunt lopen.


Huisje vier, oktober 2002

Er zijn op De Berg en op het Plateau positieve Leylijnen, Leykruispunten en een Leyput. Ook door de huisjes en de saloon lopen Leylijnen welke natuurlijk hun wonderlijke invloed hebben op lichaam, ziel en geest......

........Er zijn paadjes in het bos op De Berg waar je van de ene dimensie in de andere dimensie stapt, waar je geluiden kunt horen uit een andere plaats en tijd op aarde of elders, waar je van het ene moment op het andere moment een andere ademhaling krijgt, waar je in een volkomen ontspanning raakt, waar je ineens gaat lachen, waar je aromageuren van de Altaïse Sjamaanspirit ontvangt, waar je genezing krijgt en heling....... en voor alles geldt: VRAAG!!!  Als je niets vraagt, kunnen/mogen de spirits je niet helpen!


Op De Berg in het bos zijn ook wilde dieren! Er valt heel wat wild te zien en te horen, zoals reeën, herten, vossen, dassen, muizen, relmuizen, eekhoorns, bommarters, vele soorten uilen, buizerds, valken en de wilde kat.  We hebben ook al wolven gehad!

Het pad waarlangs de huisjes en de saloon staan.

Het paard Oscar en het ezeltje lopen veel los in het bos en ‘onderhouden’ dat een beetje voor me!

Ergens in oktober, verzamelen de kraanvogels zich hier voor hun vertrek naar zonnige oorden, je weet niet wat je hoort. In februari komen ze weer massaal terug! Trekvogels die altijd langs één route hun doortrek maken, geven ook aan waar de krachtplaatsen op aarde zijn.

Op veel foto's die ik op De Berg en het plateau en in de houten huisjes gemaakt heb, zijn lichtbollen te zien en toen ik in maart 2002 in Altai - Siberië was, op de inwijdingsplaats van de Sjamanen, in gesprek met de grote Babasteen, hoorde ik dat zij, de Babaspirits, Sjamanenspirits, ook op De Berg zijn!

"Volgens mijn waarheid", zijn de Lichtbollen onze spirituele voorouders, genezers, helpers, helers, engelen, Meesters van het Witte Licht, sjamanen en op plaatsen waar deze verschijningen veel voorkomen, kunnen boodschappen, dromen, inzichten, flitsen, helingen en genezingen plaatsvinden.    Je kunt de lichtbollen ook de Mer-ka-ba noemen van degene die daarmee reist. Of:  Hart-Zelf!!! 

Mer betekent piramide, ook wel instrument tot hemelvaart genoemd.  Als de Ka en de Ba ÉÉN zijn...........is er over-Eén-Stem-ming = Manifestatie=Creatie=Materialisatie!  Uit een boek heb ik eens deze regel overgeschreven:

“….het Hart-Veld activeren zodat het een voertuig wordt waarin we kunnen bewegen.”


Bol van licht in de saloon Februari 2002. De allereerste foto!Februari 2002 Lichtbollen in de saloon.

 

Er gebeuren zulke mooie dingen op De Berg, zoals spontane genezingen, helingen, duidelijke, heldere dromen, inzichten, flitsen, antwoorden en zelfs ontmoetingen met Lichtbollen en hulp van Sjamanenspirits, dat ik meer rust voor mezelf wil hebben en voor de mensen die hier komen. Ook meer rust voor de wilde dieren die hier zo talrijk rondlopen en vliegen.

Daarom is er een maximum van 9 mensen tegelijk op De Berg en gezien de ervaringen met honden op De Berg, graag in Nederland een oppas voor de hond regelen.

 

Reserveren is en blijft een vereiste.

Reserveer niet op het laatste moment, ik mail 1 x per week en de routebeschrijving en overige informatie stuur ik per post, of via de e-mail.  Reserveer helemààl tijdig voor de voorjaar- mei- herfstvakantie!!! Huisje 5 is helaas in 2012 verbrand, ik heb nu nog maar 3 huisjes van max. 3-4 personen. In alle huisjes staat een 2 tweepersoons- en 1 eenpersoonsbed.

 

De Berg is geen camping en een beetje selfsupporting moet je hier echt wel wezen! Je zit midden in de natuur.

Er is geen poetsploeg, geen vuilnisdienst, geen elektra in de huisjes, geen stromend water, wel sinds 2014 een waterpomp op De Berg.

Sinds 2007 is er zonne energie (220V) in de saloon waar je je telefoon enz. kunt opladen.

 

Sinds 2016 ben ik bezig met vrije energie, plasma energie en over een tijdje hoop ik hier helemaal mijn eigen energie bronnen – en mijn eigen water te hebben. Er gaat ook een watermaker komen! Voor de plasma energie maak ik zelf “Gas at Nano State”, GANS genoemd, www.keshefoundation.org, Q6 en Q24.

Op you tube kan je de filmpjes over deze en andere materie vinden, zoek daar op mijn voor- en achternaam. Mijn naam kan je vinden in mijn emailadres!!!

 

Over de huisjes: De bedden in de huisjes zijn opgemaakt met schone onderlakens en slopen. Je hoeft zelf alleen een slaapzak of dekbed met hoes mee te nemen, dikke kaarsen, zaklantaarn, warme sokken, sloffen, laarzen of waterdichte schoenen, flessen drinkwater, thermoskan, washandjes en badslippers.  Er zijn buitenstoeltjes aanwezig.

 

Keukenlinnengoed is er en water om mee te koken, of om koffie en thee te zetten staat al in je huisje als je aankomt. Je kookt op butagas, een tweepits gasstel. Potten en pannen, borden en bestek etc. is in je huisje aanwezig.

 

Neem vooral héél weinig eten mee. Je kunt hier geen eten bewaren en alles wat je hier aan etenswaren laat staan, geeft geuren waarop de muizen afkomen. Je kunt hier heel makkelijk en goed boodschappen doen. (7 km) 
 
De Berg is open als ik er ook ben. Je kunt hier op doorreis komen, vakantie houden, onthaasten, in retraite gaan, dromen, dreamhealen, fietsen, wandelen, in de omgeving vissen, paardrijden en zwemmen in de meren, Tempelier kerken bezoeken, de Dolmen bezoeken. De Berg is beslist geen camping. 't Is puur natuur.

Om 20 uur valt de stilte over De Berg en het plateau. In de huisjes ligt een welkomst boekje waarin veel informatie te lezen valt en met tips en trucs en wat kleine regeltjes om het voor iedereen op De Berg bijzonder aangenaam te houden!
 
Huisje 1 is (nog) een badhuis, je kookt in je huisje een keteltje water en dat kan je meenemen naar het badhuis. Daar meng je het met koud water en dan kan je je wassen en afspoelen.

 De saloon is een gemeenschappelijke ruimte waar je altijd binnen kunt lopen. Er is informatie beschikbaar over de streek en ook boeken als je wilt lezen. In de saloon staan ook de fotoalbums van De Berg vanaf het eerste uur !! Met ook foto's van de Berggasten erin, met de ook door hun gefotografeerde lichtbollen!!!  De saloon is altijd open tot 20 uur, behalve tijdens cursussen en sessies.

Naar De Berg is het vanaf Utrecht ongeveer 650 km, dus 6-7 uur rijden - en om een indicatie te geven, kan je de route volgen van Antwerpen, Brussel, Reims, Troyes en dan is het nog 20 minuten rijden onder Troyes, richting Bar sur Seine.

Dit zijn de overnachtingskosten op De Berg: Geen. In de saloon staat een ‘De Berg donatie doos’ waarin je kunt geven wat het je waard is.

Aankomst tijd ligt tussen 15 en 19 uur. Vertrektijd tussen 8 en 10 uur.

Als je, ondanks alles wat je nu gelezen hebt, tóch naar De Berg wilt komen, wil je dan in je e-mail je gewenste aankomst- en vertrekdag vermelden en je naam + telefoonnummer en adres?   Graag ook vermelden met hoeveel personen je komen wilt.  

Ik mail 1 x per week. Je ontvangt na je reservering de routebeschrijving en overige informatie. Dus mail niet op het laatste moment!   Bedankt.

Reserveren voor een houten huisje is mogelijk vanaf 3 nachten en langer.

Er is ook een mogelijkheid om te overnachten in een dorpje verderop in een 1-2 persoons, geheel ingericht, te huren huisje.  Er staat een twee persoons bed in.

Sjamanistische helingen/therapie op De Berg:

Alleen op afspraak, dus die afspraak maken we voordat je hier aangekomen bent!

Een enkele sessie of

Een serie sessies, dus als je een thema komt helen. Afhankelijk welk thema ook, ik test van tevoren eerst uit hoeveel sessies je voor je thema nodig hebt. Per dag doen we 1 sessie.

Enige voorbeelden:

Telkens terugkerende dromen- of nachtmerries, beelden helen.

De geest van de ziekte opsporen en je daarvan bevrijden.

Herinneringen helen.

Jeugd herinneringen helen.

Op zoek gaan naar je roeping.

Antwoorden op je vragen vinden. (indien toegestaan)

Gewoon een keertje kijken wat zich aandient! (dat zijn gewéldige helingen!!!)

De bron identificeren van je klacht.

Je eigen weg terugvinden.

Je verloren ziel terug ontvangen.

Je Geestelijke Zelf terug ontvangen.

Je wederhelft terug ontvangen.

Heling op DNA en helingen in de hersenen.

Enz. enz.

Kosten: wat het je waard is, mag je in de “De Berg donatie doos” stoppen!

 

Er is ook een mogelijkheid om te overnachten in een dorpje verderop in een 1-2 persoons, volledig ingericht, te huren huisje. Er staat een twee persoons bed in.

 

Onderstaande foto's zijn tijdens kerstmis  2002 gefotografeerd door "mijn kleinzoon" en zijn vader met hun eigen gewone camera.

 

     

 

 

Meer foto's van lichtbollen op De Berg

 

Mail naar Fransje Bik       Ik mail 1 x per week!

Home Natuurlijk Helen

Foto albums van De Berg en Altai

Google eens op Georges Prat, dan kom je op die boeken uit die de “Sterrenweg” openbaren! Hij beperkt zich niet alleen tot Frankrijk!

Hieronder vind je vijf van mijn favoriete affiliate aankondigingen:

 Hier is een link naar Freds Bouwtekeningen. Je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft er wel een tekening van. Je kunt zelf het onmogelijke mogelijk maken en Fred beantwoordt ook je vragen.

 

En hier komt de link naar Freds kippengids. Hier leer je alles over zelf kippenhouden en kippenhokken zelf te maken.

Werken met de Violette Vlam. Hier leer je de basis-principes van healing via handoplegging en gerichte aandacht. Je leert hoe je de Violette Straal kunt richten op je zelf en anderen.

Heel goedkoop op het ogenblik, het hele anti cellulitis pakket. Je cellulitis verdwijnt in 30 dagen. Lees zelf op haar site en er zitten twee waardevolle cadeaus bij.

En dan, voorlopig de laatste aankondiging van mijn affiliate favorieten:

“Minimaliseren” In 4 modules leer je ‘ontspullen,’ ‘consuminderen,’ ‘versimpelen’ en ‘bewustwording’. Met als extra module: ‘minimalisme met een gezin.’ Je krijgt meer financiële ruimte, je gaat beter met de aarde om en je onthecht je van spullen. Je krijgt meer vrije tijd en vrijheid!